SAŁATKA Z OGÓRKA I RZODKWI
SAŁATKA Z OGÓRKA I RZODKWI
SAŁATKA Z OGÓRKA I RZODKWI
Ogórek kroimy wzdłuż na dwie części. Łyżeczką wyskrobujemy środkową miękką część wraz z pestkami. Kroimy w słupki o długości ok. 4-5 centymetrów i obficie posypujemy solą. Po około pół godziny płuczemy ogórka pod bieżącą wodą i odciskamy nadmiar wody. Rzodkiew japońską oshinko kroimy podobnie jak ogórki. W naczyniu łączymy składniki dodając gotowy dresing do sałatek.
Podajemy sałatkę posypując ją prażonymi ziarnami czarnego sezamu lub orzechami ziemnymi. Sałatka doskonale pasuje nie tylko do dań azjatyckich, jest także doskonałą zimną przekąską.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.