TEMAKI
TEMAKI

Do przygotowania tych niezwykle efektownie wyglądających rożków możemy użyć takich samych składników, jak do innych rodzajów sushi. Aby przygotować rożek musimy najpierw przeciąć algę na pół. Ryż nakładamy na jedną połowę nori  zostawiając prawy róg bez ryżu. Układamy składniki nadzienia i przekładamy całość na prawą dłoń.

Zaczynając od górnego lewego rogu, lewą ręką zwijamy ciasno nori w kierunku  kciuka prawej ręki. Zawijamy pozostałą część algi wokół rożka a jej końcówkę sklejamy dwoma ziarenkami ryżu.

Podajemy z wasabi i marynowanym imbirem.

 



Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.