PLA PAO CZYLI GRILLOWANA RYBA PO TAJSKU
PLA PAO CZYLI GRILLOWANA RYBA PO TAJSKU
PLA PAO CZYLI GRILLOWANA RYBA PO TAJSKU
Pla Pao to tajski sposób na grillowaną, aromatyczną rybę. Zanim położymy rybę na ruszt musimy ją odpowiednio sprawić i przyprawić a do tego potrzebujemy:
-oczywiście świeżą i wypatroszoną rybę, my użyliśmy dużą doradę,
-kilka sztuk trawy cytrynowej,
-kilka liści limetki,
-250g grubej soli morskiej,
-2 łyżki stołowe mąki pszennej.
Wnętrze ryby wykładamy liśćmi limetki a przez pysk wkładamy kilka traw cytrynowych. Odkładamy rybę do lodówki na 2 godziny.
Sól mieszamy z mąką i 2 łyżkami zimnej wody. Mieszankę rozkładamy równą warstwą na tacy. Kładziemy osuszoną ręcznikiem jednorazowym rybę na powierzchni soli i dokładnie obtaczamy.
Kładziemy rybę na gorący ruszt i po 5 minutach sprawdzamy stan skórki. Jeżeli jest brązowa przekręcamy rybę na drugą stronę.
Podajemy z pikantnym tajskim sosem do ryb i owoców morza. Smacznego  


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.