MOO PING
MOO PING
MOO PING
Składniki na pyszne tajskie danie Moo Ping:
-600g karczku wieprzowego pokrojonego na 4-5 milimetrowe plasterki,
-3 łyżki skrobi z tapioki,
-1 łyżeczkę ziaren czarnego pieprzu,
-1 krążek cukru palmowego,
-1 obrany czosnek,
-garść zielonej kolendry,
-100ml mleka kokosowego,
-2 łyżki jasnego sosu sojowego,
-3 łyżki sosu ostrygowego,
-1 łyżka oleju z chilli,
-100ml wody kokosowej.
Aby mięso było miękkie i aromatyczne musimy przygotować marynatę. W tym celu czosnek, pieprz i cukier ucieramy w moździerzu. Dokładamy zieloną kolendrę sos sojowy, ostrygowy i olej. Mieszamy łyżką wszystkie składniki. Na koniec wlewamy mleko kokosowe i wodę kokosową.
Pokrojone na cienkie paski mięso zalewamy marynatą i posypujemy skrobią. Ręką wyrabiamy mięso aby wchłonęło jak najwięcej płynu.
Przykrywamy je i odkładamy do lodówki na minimum 2-3 godziny. Po tym czasie nabijamy plasterki karczku na bambusowe patyczki do grillowania. Układamy je na tacy i zalewamy resztą marynaty.
Rozpalamy grilla i pieczemy mięso z każdej strony na złoty kolor. Podajemy posypane prażonym sezamem.    


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024