TAJSKIE KIEŁBASKI
TAJSKIE KIEŁBASKI
Przepis na tajskie kiełbaski wieprzowe. Jest to doskonałe połączenie mięsa, ryżu, makaronu sojowego, typowych sosów i przypraw tajskich.   
Składniki:
-800g ugotowanego al dente ryżu,
-1,2kg mielonej wieprzowiny,
-400g namoczonego makaronu sojowego,
-30g cukru palmowego,
-8g mielonego czarnego pieprzu,
-20g soli,
-4-5 metrów namoczonych i umytych jelit wieprzowych,
-3 łyżki jasnego sosu sojowego,
-1 łyżkę bulionu drobiowego,
-3 łyżki sosu ostrygowego,
-10 ząbków czosnku,
-5 łyżek pasty prik pao,
-5 łyżek kolendry tajskiej w oleju.
Mięso, ryż i makaron wymieszać. W moździerzu rozgniatamy na gładką pastę czosnek, sól i cukier i dodajemy do mięsa. Dokładamy pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy wszystkie składniki, jednak nie za długo, aby nie uszkodzić ziaren ryżu.
Za pomocą nadziewarki do kiełbas lub maszynki do mięsa z końcówką do robienia kiełbasy nadziewamy jelita. Formujemy kiełbaski o długości ok. 3-5 centymetrów, które nadziewamy na bambusowe patyczki.
Grillujemy je na grillu węglowym lub na patelni do grillowania aż skórka będzie chrupiąca.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024