BOBO CHA CHA
BOBO CHA CHA
Smaczny pochodzący z Malezji deser Bobo Cha Cha.
Składniki:
-suszone kostki z tapioki,
-1/2 litra mleka kokosowego,
-kawałki owoców świeżych lub z puszki,
-1/2 łyżeczki soli,
-esencja waniliowa lub 1 laska wanilii.
Kostki z tapioki moczymy z zimnej wodzie przez 2 godziny. Po tym czasie gotujemy je przez 30 minut w osłodzonej wodzie, od czasu do czasu mieszając aby się nie posklejały. Gdy będą miękkie, kostki odcedzamy i przekładamy do zimnej wody.
Podgrzewamy mleko kokosowe dokładając sól i wanilię. Jeżeli będzie za mało słodkie, możemy dodać cukier. Gdy na powierzchni mleka pojawią się pierwsze bąbelki, możemy sos zagęścić 1 łyżeczką skrobi z tapioki, rozpuszczoną w 15ml zimnej wody. Owoce kroimy na małe kostki i układamy warstwami w szklankach lub pucharkach, na przemian z kostkami z tapioki.
Na koniec wlewamy ostudzony sos kokosowy i podajemy.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.