TONKATSU
TONKATSU
TONKATSU
Bardzo popularne japońskie i koreańskie danie, składające się z mięsa wieprzowego pociętego w plastry. Mięso doprawiamy solą i pieprzem, następnie obtaczamy w skrobi, jajku i chrupiącej panierce panko. Smażymy na głębokim oleju. Przepis i wygląd usmażonego kotleta jest bardzo podobny do naszego tradycyjnego schabowego. Tutaj jednak kończy się podobieństwo, ponieważ kotlet podajemy z ryżem i obficie polewamy sosem tonkatsu. 
Składniki:
-4 cienkie kotlety schabowe,
-2 rozmącone jajka,
-skrobia z tapioki,
-panierka panko,
-sos tonkatsu.
Przyprawione solą i pieprzem kotlety schabowe panierujemy w skrobi z tapioki. Zanurzamy je w rozmąconym jajku, a następnie w panierce panko.
Smażymy w głębokim oleju aż kotlety nabiorą ciemnozłotego koloru.
Na talerz obok mięsa nakładamy ryż i obficie polewamy wszystko sosem tonkatsu.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.