VIT TIEM
Do przygotowania tej niezwykle aromatycznej wietnamskiej zupy dla trzech osób potrzebujemy:
-3 udka lub inne części kaczki,
-150g ugotowanego makaronu pszennego,
-6 cebulek dymek pokrojonych w paski,
-100g kiełków fasolki mung,
-garść młodego szpinaku,
-bulion vit tiem.
Marynata:
-5 łyżek sosu sojowego,
-1 łyżeczka sambal oelek,
-1 łyżeczkę siekanego czosnku.
Zamarynowaną kaczkę smażymy w oleju lub pieczemy w piekarniku.
Przekładamy usmażone kawałki na ręcznik papierowy aby obciekły z nadmiaru oleju. Kostki bulionowe gotujemy przez 3 minuty w 1,5 litra wody. Do dużych misek wkładamy makaron, cebulki, kiełki i szpinak.
Wlewamy wrzący bulion, na wierzch kładziemy udko z kaczki. Dekorujemy papryczką chilli i kolendrą.
Życzymy smacznego.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.