SAJGONKI W PANIERCE PANKO
SAJGONKI W PANIERCE PANKO
SAJGONKI W PANIERCE PANKO
Wietnamskie sajgonki w japońskiej panierce panko.
Składniki:
-panierka panko,
-100g namoczonego i drobno pokrojonego makaronu vermicelli, 
-1 drobno posiekana cebula,
-300g grubo siekanych krewetek,
-1 łyżeczka czosnku,
-1 łyżeczka pieprzu,
-1 łyżeczka cukru,
-2 surowe jajka,
-papier ryżowy,
-3-4 łyżki majonezu,
-garść namoczonych i drobno pociętych grzybów mun,
-skrobia z tapioki,
-1 drobno starta marchewka.
W woku podsmażamy czosnek i cebulę. Gdy się zeszkli dokładamy krewetki i grzyby mun. Po 2-3 minutach smażenia dodajemy  marchewkę.
Wystarczy ją tylko połączyć z farszem i możemy zawartość woka przełożyć do miski, którą odkładamy w chłodne miejsce na 30 minut. Gdy farsz ostygnie dokładamy do niego i mieszamy razem: makaron, sól do smaku, cukier, pieprz i majonez. Zawijamy rolki wykorzystując sposób ze strony http://delikatesyazjatyckie.pl/newsdesk_info.php?newsdesk_id=62 Jajka za pomocą widelca dokładnie mieszamy aby żółtko i białko połączyło się ze sobą. Gotowe sajgonki osuszamy w skrobi z tapioki, następnie zanurzamy w rozmąconym jajku, a na koniec obtaczamy w panierce panko. Zawiniątka smażymy na głębokim oleju na złoty kolor. Podajemy z sosem do sajgonek.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.