WIEPRZOWINA Z SOSEM Z CZANEGO PIEPRZU
WIEPRZOWINA Z SOSEM Z CZANEGO PIEPRZU
WIEPRZOWINA Z SOSEM Z CZANEGO PIEPRZU
Składniki dla 2 –3 osób:
-300g polędwicy wieprzowej pokrojonej w kostkę,
-25ml jasnego sosu sojowego,
-25ml wina do gotowania,
-10ml sosu ostrygowego,
-30g skrobi z tapioki,
-20g kiełków fasolki mung,
-25g orzechów nerkowca,
-2 cebule dymki pokrojone w 1,5cm kawałki,
-50ml sosu z czarnego pieprzu,
-30ml pasty z czarnej fasoli z czosnkiem,
-100ml bulionu drobiowego,
-1 łyżka siekanego imbiru,
-liście bok choy.
Przygotowanie dania rozpoczynamy od przygotowania marynaty do mięsa. W tym celu mieszamy ze sobą jasny sos sojowy, wino do gotowania, sos ostrygowy i skrobię z tapioki. Dodajemy wieprzowinę i dokładnie mieszamy ją z marynatą. Odstawiamy mięso na 30 minut. Wlewamy do woka 100ml oleju . Do gorącego oleju wkładamy zamarynowaną wieprzowinę i smażymy
 ok. 5 minut.
Usmażone mięso przekładamy do miseczki. Odlewamy nadmiar oleju, a na małej jego części podsmażamy imbir. Dokładamy orzechy i cebulkę dymkę, a po 2 minutach bok choy. Na koniec dosypujemy kiełki, wlewamy sos z czarnego pieprzu, pastę z fasoli i bulion drobiowy.
Doprowadzamy sos do wrzenia i zagęszczamy  skrobią z tapioki, rozpuszczoną w 15ml wody. Gdy sos zgęstnieje dokładamy wcześniej usmażone mięso.
Łączymy wszystkie składniki ze sobą. Wykładamy danie na talerz i podajemy z ryżem jaśminowym. Smacznego


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.