SZPARAGI Z KREWETKAMI
SZPARAGI Z KREWETKAMI
SZPARAGI Z KREWETKAMI
Aby przygotować 4 porcje dania musimy zgromadzić następujące składniki:
-400g obranych ogonków krewetek (na fotografii surowe krewetki argentyńskie),
-1kg obranych białych lub zielonych szparagów,
-4 łyżki sosu ostrygowego,
-1/2 łyżeczki płatków chilli,
-3 łyżki słodkiego sosu sojowego,
-1/2 łyżeczki soli,
-2 łyżki siekanego czosnku,
-4 plasterki imbiru,
-1 łyżka jasnego sosu sojowego.
Do woka wlewamy 1 łyżkę oleju, w którym podsmażamy imbir. Dokładamy pokrojone na 4-5 centymetrowe kawałki szparagi. Dolewamy 250ml wody i doprowadzamy płyn do wrzenia. Szparagi przykrywamy pokrywką i gotujemy 6-7 minut, aż będą lekko miękkie.
Przekładamy je do miski, a do woka wlewamy 3 łyżki oleju, w którym podsmażamy czosnek oraz płatki chilli. Dodajemy krewetki a po 3 minutach szparagi. Po 2-3 minutach wlewamy wszystkie sosy i intensywnie danie mieszamy aby wszystkie składniki połączyły się ze sobą.
Podajemy w miseczkach z dodatkiem zielonej kolendry. 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.