CHIŃSKA ZUPA Z GRZYBAMI I KURCZAKIEM
CHIŃSKA ZUPA Z GRZYBAMI I KURCZAKIEM
CHIŃSKA ZUPA Z GRZYBAMI I KURCZAKIEM
-kilka pierożków Won Ton,
-300g mrożonych grzybów shitake i grzybów mun,
-300g piersi z kurczaka pokrojonych w paski,
-2 łyżki cukru trzcinowego,
-3 łyżki jasnego sosu sojowego,
-3 łyżki ciemnego sosu sojowego,
-2 łyżki drobno siekanego imbiru,
-2 łyżki czarnego octu,
-1,5l bulionu drobiowego.
Aby zupa była klarowna, wkładamy mięso do wrzątku i gotujemy przez 3 minuty. Cedzakiem wyciągamy kurczaka i przekładamy na sito. Płuczemy mięso pod bieżącą wodą z tzw. ,,szumu”. Bulion drobiowy doprowadzamy do wrzenia. Przez 15 minut gotujemy w nim grzyby, imbir, cukier oraz sosy i ocet. Po tym czasie dokładamy mięso z kurczaka, a po następnych 5 minutach pierożki Won Ton. Gdy pierożki wypłyną na wierzch, zupa jest gotowa. Podajemy w dużych miskach z drobno pokrojonym szczypiorkiem.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.