SMAŻONE JAJKA PO TAJSKU
SMAŻONE JAJKA PO TAJSKU
SMAŻONE JAJKA PO TAJSKU
Ciekawe tajskie danie, doskonale nadające się do podania na zimno jako przystawka lub na gorąco jako danie główne z ryżem. Aby je przyrządzić musimy przygotować:
-kilka ugotowanych na twardo jajek,
-2 szalotki pokrojone w 2mm plasterki,
-gotowy tajski sos do jajek,
Rozgrzewamy olej i smażymy w nim szalotkę aż będzie chrupiąca. Wyciągamy ją cedzakiem i przekładamy na ręcznik papierowy. Obrane ze skorupki i wytarte z wody jajka smażymy na głębokim oleju.
Często je przekręcamy i smażymy do momentu aż pokryją się jasnobrązową skórką. Wykładamy jaja na ręcznik papierowy, aby obciekły z nadmiaru oleju.
Gdy lekko się ochłodzą kroimy je na pół i wykładamy na talerz. Polewamy smacznym sosem i dekorujemy kolendrą, szalotką i chilli. Smacznego.  


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.