Przepisy
SIGEUMCHI - KOREAŃSKA SAŁATKA  


SIGEUMCHI - KOREAŃSKA SAŁATKA
SIGEUMCHI - KOREAŃSKA SAŁATKA
SIGEUMCHI - KOREAŃSKA SAŁATKA
Składniki koreańskiej sałatki sigeumchi:
-świeży szpinak ok. 150-200g
Składniki sosu
-1 łyżeczka prażonego białego sezamu,
-1 łyżeczka jasnego sosu sojowego,
-1 łyżeczka siekanego czosnku,
-1 łyżeczka pasty gochujang,
-2 łyżeczki drobno pokrojonej cebulki dymki,
-1 łyżeczka oleju sezamowego.
W misce łączymy ze sobą składniki sosu, zostawiając trochę sezamu. Szpinak blanszujemy przez 40-60 sekund we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Przelewamy przez sito i zanurzamy w zimnej wodzie.
Gdy ostygnie, odciskamy szpinak z nadmiaru wody. Przekładamy do miski z sosem i delikatnie mieszamy.  Sałatkę podajemy na talerzykach, posypane resztą prażonego sezamu.


Statystyka:
Przeglądano: 82
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.