Przepisy
TATAR Z ŁOSOSIA I TUŃCZYKA  


TATAR Z ŁOSOSIA I TUŃCZYKA
TATAR Z ŁOSOSIA I TUŃCZYKA
TATAR Z ŁOSOSIA I TUŃCZYKA
Składniki potrzebne do przygotowania 4 porcji tatara z tuńczyka i łososia:
-250g pokrojonego w małą kostkę łososia i tuńczyka,
-2 pokrojone w kostkę awokado,
-1 łyżeczka czarnego lub białego, świeżo uprażonego sezamu,
-1 łyżka oliwy z oliwek,
-1 łyżka jasnego sosu sojowego i 1/2 łyżeczki pasty wasabi,
-3 łyżki drobno pokrojonej cebulki dymki,
-3 łyżki soku z limonki,
-1/2 łyżeczki soli,
-1/2 łyżeczki togarashi,
-1 łyżeczka soku i miąższu z tartego imbiru.
Do miseczki wkładamy łososia. Dodajemy sezam, połowę oliwy i soli. Mieszamy składniki ze sobą i odstawiamy. Podobnie postępujemy z tuńczykiem, łączymy go z resztą soli i oliwy. Dokładamy sos sojowy, wasabi, dymkę, togarashi i sok z miąższem imbiru. Na koniec w trzeciej misce delikatnie mieszamy awokado z sokiem z limonki. Danie możemy podać wykładając na talerzyk osobno łososia, awokado i tuńczyka. Ale ciekawiej będzie wyglądało podane w takiej formie jak na zdjęciach, wykorzystując cylindryczne foremki do deserów i potraw. 


Statystyka:
Przeglądano: 89
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.