PRAŻONE ORZESZKI ARACHIDOWE
PRAŻONE ORZESZKI ARACHIDOWE
PRAŻONE ORZESZKI ARACHIDOWE
Pikantna przekąska z orzeszków arachidowych to dokonały i smaczny dodatek do piwa. Można zmienić zestaw przypraw użytych przez nas w tym przepisie, jednak dwa składniki przekąski są niezmienne. Te składniki to sól i nieprażone i niesolone orzeszki arachidowe. Najlepsze są te z cieniutką, brązową skórką, która chroni je przed utratą smaku podczas przechowywania. Podczas prażenia ta brązowa skórka staje się miękka i praktycznie są niezauważalna.
Składniki:
-200g orzeszków arachidowych,
-1 jajko,
-1 łyżeczka soli,
-1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu,
-1 łyżeczka mielonego chilli.
Rozbijamy jajko i oddzielamy żółtko od białka. Ubijamy białko i mieszamy z przyprawami. Dokładamy orzeszki i mieszamy.
Gdy pokryją się przyprawami wykładamy je do  żaroodpornego  naczynia, wyłożonego papierem do pieczenia ( posmarowanym olejem) lub folią aluminiową.
Tak przygotowane orzeszki wkładamy do piekarnika i prażymy w temperaturze 160 stopni C przez ok. 25 minut. 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.