OKOŃ MORSKI W TAJSKIM STYLU
OKOŃ MORSKI W TAJSKIM STYLU
OKOŃ MORSKI W TAJSKIM STYLU
Grillowane okonie morskie marynowane w sosie z zielonej kolendry.
Składniki:
-2 okonie morskie 400-600g lub inna średniej wielkości ryba.
Marynata:
-garść świeżej, zielonej kolendry,
-1 krążek cukru palmowego,
-10 ząbków czosnku,
-3 łyżki soku z cytryny,
-4 łyżki sosu rybnego,
-2 ostre papryczki chilli,
-1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu,
-8 łyżek sosu ostrygowego,
-6 łyżek wody kokosowej.
Wszystkie składniki marynaty miksujemy w blenderze. Rybę nacinamy w poprzek ciała co 1,5 centymetra. Wlewamy marynatę w nacięcia i do środka okonia.
Tak przygotowaną rybę odkładamy w chłodne miejsce na minimum 1 godzinę. Grillujemy na mocno rozgrzanym ruszcie z dwóch stron.
Pozostała marynato posłuży nam jako sos do upieczonej ryby . Podajemy z dodatkiem ryżu lub pszennego pieczywa.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.