MAKI I URAMAKI Z GRILLOWANĄ KACZKĄ
MAKI I URAMAKI Z GRILLOWANĄ KACZKĄ
Mamy ciekawą propozycję dla osób, które nie lubią lub z różnych powodów nie jedzą ryb. Czy wiedzieliście, że w sushi rybę można zastąpić na przykład grillowaną piersią z kaczki?  Składnik ten wydaje się dość dziwny, ale stosowany jest w Japoni i wielu innych krajach świata. 
Pierś z kaczki marynujemy w sosie sojowym przez 2 godziny. Smażymy kaczkę na patelni na małej ilości tłuszczu, zaczynając od strony ze skórką. Gdy się zarumieni przewracamy ją na drugą stronę i smażymy na małym ogniu, uważając aby się nie przypaliła. Na koniec przewracamy ją jeszcze raz. Nie musimy bardzo uważać na stan skórki dlatego, że tak i tak ją usuwamy. Pierś z kaczki po rozcięciu powinna być soczysta i miękka, ale nie może wypływać z niej czerwony płyn.
Zostawiamy ją do ostygnięcia, a w tym czasie przygotujemy ciekawy składnik doskonale pasujący do kaczki. Będzie nim sos składający się z naszej polskiej konfitury z żurawiny z dodatkiem według uznania pasty wasabi.  Kroimy pierś na paski i możemy zacząć przygotowywać nasze sushi, będą to maki i uromaki.
Sposób ich przygotowania jest taki sam jak opisane wcześniej maki z łososiem i uromaki z sezamem czy z krewetkami z panko. Jedna pierś wystarczy na przygotowanie 4 rolek czyli 32 porcji.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.