GRILLOWANY POMIDOR
Grillowanego pomidora możemy potraktować jako pierwsze danie lub przystawkę podczas biesiady na świeżym powietrzu. Do jego przyrządzenia potrzebujemy dojrzałego i soczystego pomidora z którego nożem usuwamy szypułkę wraz najtwardszą częścią tworząc stożkowate zagłębienie. Wkładamy go do folli aluminiowej a odsłonięty miąższ solimy i pieprzymy. W zagłębienie dodajemy pół łyżeczki siekanego czosnku i dolewamy sosu sojowego lub sosu teryjaki (tak, aby wypełnić całe zagłębienie).
Na wierzch możemy dołożyć kawałek miękkiego, żółtego sera. Pomidora zawijamy w folię  i kładziemy na rozgrzany grill.
Od czasu do czasu okręcamy go wokół własnej osi uważając, aby nie przerwać folii. Pieczemy go do momentu aż miąższ będzie miękki. Przekładamy go do wysokiej miseczki, rozwijamy folię i możemy rozkoszować się wspaniałym smakiem pomidora, który zamienił się nam w pikantną zupę pomidorową.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024