Przepisy
SMAŻONE JAJKA PO TAJSKU  


SMAŻONE JAJKA PO TAJSKU
SMAŻONE JAJKA PO TAJSKU
SMAŻONE JAJKA PO TAJSKU
Ciekawe tajskie danie, doskonale nadające się do podania na zimno jako przystawka lub na gorąco jako danie główne z ryżem. Aby je przyrządzić musimy przygotować:
-kilka ugotowanych na twardo jajek,
-2 szalotki pokrojone w 2mm plasterki,
-gotowy tajski sos do jajek,
Rozgrzewamy olej i smażymy w nim szalotkę aż będzie chrupiąca. Wyciągamy ją cedzakiem i przekładamy na ręcznik papierowy. Obrane ze skorupki i wytarte z wody jajka smażymy na głębokim oleju.
Często je przekręcamy i smażymy do momentu aż pokryją się jasnobrązową skórką. Wykładamy jaja na ręcznik papierowy, aby obciekły z nadmiaru oleju.
Gdy lekko się ochłodzą kroimy je na pół i wykładamy na talerz. Polewamy smacznym sosem i dekorujemy kolendrą, szalotką i chilli. Smacznego.  


Statystyka:
Przeglądano: 1382
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.