GRILLOWANE KREWETKI PO TAJSKU
GRILLOWANE KREWETKI PO TAJSKU
GRILLOWANE KREWETKI PO TAJSKU
Całe krewetki marynujemy w marynacie składającej się z następujących składników, które wcześniej mieszamy ze sobą:
-1 łyżka cukru palmowego,
-1 łyżka pasty z tajskiej bazylii z czosnkiem,
-1 łyżka siekanego zielonego chilli w oleju,
-1 łyżeczka chilli w płatkach,
-2 łyżki szczypiorku,
-1 łyżka grubo krojonego imbiru,
-6 listków limetki,
-2 łyżki krojonej szalotki,
-1 łyżka siekanej trawy cytrynowej, 
-2 łyżki jasnego sosu sojowego,
-1 łyżka pasty krewetkowej nam prik pao,
-2 łyżki soku z limetki.
Po jednej godzinie marynowania krewetki nabijamy na patyczki bambusowe po 2 sztuki.
Grillujemy na rozgrzanym grillu z jednej strony przez 3 minuty. Po tym czasie przekręcamy je na drugą stronę. Po następnych trzech minutach przekręcamy je jeszcze raz tym razem ciasno układając patyczki obok siebie. Resztkę marynaty wraz z płynem nakładamy na krewetki i podpiekamy przez 2 minuty.
Ściągamy skorupiaki z grilla i otrząsamy z marynaty. Podajemy gorące z sosem do owoców morza.   
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.