Dziś ,,wrzuciliśmy” na grilla delikatne i smaczne żabie udka. Poniżej przepis na ich przyrządzenie w azjatyckim stylu. Zaczynamy od przygotowania marynaty składającej się z:
-2 łyżek sosu hoisin,
-1 łyżki siekanego czosnku,
-1 łyżki soku z cytryny
-3 łyżek jasnego sosu sojowego.
Składniki marynaty łączymy ze sobą w misce. Osiem żabich udek wkładamy do marynaty i delikatnie mieszamy, aby udka pokryły się marynatą. Odstawiamy na 30 minut.
W tym czasie rozpalamy grilla. Gdy węgiel będzie dobrze rozgrzany, układamy udka na ruszcie. Jest to bardzo delikatne mięso, dlatego grillujemy je krótko ok. 6-8 minut, często przewracając.
Podajemy z zieloną kolendrą , posypane prażonym białym sezamem.
|