PAD CHA
PAD CHA
PAD CHA
Pad Cha to tajskie, pikantne danie którego głównym składnikiem są owoce morza. Możemy  użyć innych  składników,  niż te podane w przepisie. Doskonale w tym daniu sprawdzą się np. szczypce kraba, małże lub kawałki ryb. 
Poniżej składniki dania dla 2 osób:
-200ml bulionu drobiowego,
-6 ogonków dużych krewetek,
-100g kawałków ośmiornicy,
-200g kawałków kalmarów,
-100g pierścieni z kalmara,
-garść świeżej tajskiej bazylii,
-2 łyżki sosu ostrygowego,
-2 łyżki sosu rybnego,
-15g świeżego pieprzu,
-50g gotowego sosu Pad Cha.
W woku na 3 łyżkach oleju podsmażamy przez 3 minuty ośmiornicę. Wlewamy 100ml bulionu i pod przykryciem dusimy macki przez ok. 10 minut. Gdy bulion odparuje dokładamy kawałki kalmara i smażymy je razem z ośmiornicą 2 minuty.
Po tym czasie dokładamy pierścienie z kalmara, a po minucie sos Pad Cha. Podsmażamy do momentu, aż poczujemy zapach przypraw znajdujących się w sosie. Wlewamy resztę bulionu i gotujemy w nim wszystkie składniki.
Gdy sos się lekko zredukuje, dokładamy krewetki i gałązki pieprzu a po 3 minutach liście tajskiej bazylii.
Teraz już króciutko mieszamy i danie gotowe. Podajemy z ryżem jaśminowym.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024