CHIERASHI SUSHI
CHIERASHI SUSHI
CHIERASHI SUSHI
Przepis na najłatwiejszą do przygotowania wersja japońskiego narodowego dania chirashi sishi. Aby go przygotować potrzebujemy następujące składniki:
-awokado,
-pasta wasabi,
-prażone algi morskie,
-prażony czarny i biały sezam,
-masago,
-surowe ryby: tuńczyk, halibut i łosoś,
-panierowane w panko krewetki- torpedo,
-krab niebieski miękko skorupowy.
Ryż gotujemy i przygotowujemy w identyczny sposób jak do wersji sushi zawijanego w nori. W między czasie przygotowujemy tempurę w której zanurzamy kraba. Smażymy go w głębokim oleju razem z krewetkami na złoty kolor. Do miseczki nakładamy dla jednej osoby porcję ryżu, który posypujemy sezamem. Na brzegu miski układamy dwa płatki alg o które opieramy kraba i krewetki. Na powierzchni ryżu układamy plasterki ryby przekładane kawałkami awokado. Na środku dania układamy porcję pasty wasabi i kilka małych porcji masago. Podajemy z sosem tsuyu.  


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.