PAKON KHO- KARMELIZOWANE KREWETKI
PAKON KHO- KARMELIZOWANE KREWETKI
PAKON KHO- KARMELIZOWANE KREWETKI
Składniki potrzebne do przygotowania PAKON KHO:
-600g krewetek (ogonki),
-2 łyżki jasnego sosu sojowego,
-3 łyżki grubo siekanego czosnku,
-2 łyżki ketchupu,
-6 małych czerwonych cebul pokrojonych w ósemki,
-1 łyżka cukru z trzciny cukrowej,
-1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu.
-2 łyżki sosu rybnego,
-4 łyżki wody.
W misce łączymy ze sobą ketchup, czosnek i sos sojowy. Dokładamy krewetki, mieszamy z marynatą i odstawiamy na 30 minut. W woku rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Wsypujemy cukier, wlewamy sos rybny i wodę. Na dużym ogniu, ciągle mieszając gotujemy sos. Gdy część płynu odparuje i zmieni kolor na jasnobrązowy, dokładamy krewetki i cebulę.
Składniki intensywnie mieszając smażymy przez 4 minuty. Pod koniec smażenia dodajemy pieprz. Krewetki i cebula powinny pokryć się słodko-ostrą glazurą. Podajemy z ryżem jaśminowym.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.