RYBA W SOSIE TERIYAKI
RYBA W SOSIE TERIYAKI
RYBA W SOSIE TERIYAKI
Do przygotowania ryby z własnoręcznie zrobionym sosem Teriyaki potrzebujemy:
-150ml sake,
-150ml wina mirin,
-150ml jasnego sosu sojowego,
-50g cukru z trzciny cukrowej.
-kilka kawałków troci fiordowej (może być łosoś lub inna ryba)
Rybę smażymy w małej ilości oleju, z jednej strony. Gdy mięso lekko się zetnie przekładamy je na drugą stronę. Wlewamy sake, mirin i sos sojowy oraz wsypujemy cukier.
Dusimy rybę aż sos zgęstnieje. Rybę podajemy z ryżem jaśminowym.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.