MIE GORENG
MIE GORENG
MIE GORENG
Składniki:
-400g ugotowanego pszennego makaronu,
-250g pokrojonego na małe kawałki mięsa drobiowego, marynowanego przez 30 minut w 2 łyżkach stołowych jasnego sosu sojowego,
-100g kiełków sojowych,
-pół czerwonej papryk,i pokrojonej w paski,
-50g ziaren edamame,
-80g fasoli wężowej,
-2 drobno pokrojone szalotki,
-smażona szalotka,
-3 łyżki indonezyjskiego sosu Ketjap Manis,
-1 łyżka siekanego czosnku,
-100ml bulionu drobiowego,
-1 łyżka sosu Sriracha,
-1 łyżka jasnego sosu sojowego.
W woku na 2 łyżkach oleju smażymy kurczaka. Po 4 minutach przekładamy usmażone mięso do miseczki. Do woka dolewamy 2 łyżki oleju, na którym podsmażamy czosnek i szalotkę.
Gdy szalotka się zeszkli dokładamy paprykę, fasolę i edamame. Po minucie smażenia wlewamy sos Ketjap Manis, sojowy i bulion. Gdy sos zacznie się gotować dokładamy ugotowany makaron. Intensywnie mieszamy  wszystkie składniki, aby się połączyły. Ostatnimi dodatkiem będą kiełki i kurczak.
Po 30 sekundach danie wykładamy na talerz.  Posypujemy prażoną szalotką i podajemy. Doskonałym dodatkiem może być sadzone jajko i zielona kolendra.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024