CHRUPIĄCA WIEPRZOWINA Z FASOLĄ
CHRUPIĄCA WIEPRZOWINA Z FASOLĄ
CHRUPIĄCA WIEPRZOWINA Z FASOLĄ
Składniki:
-150ml wody,
-100g grzybów enoki świeże lub z puszki),
-200g fasoli wężowej (świeżej lub mrożonej),
-400g pokrojonego w kostkę boczku,
-zielona kolendra,
-3 łyżki wina do gotowania Shao Xing,
-1 łyżka siekanego czosnku,
-1 łyżka siekanego imbiru,
-3 łyżki pasty chilli w oleju,
-2 łyżki pasty Nam Prik Pao,
-1 łyżeczka płatków chilli,
-3 łyżki sosu ostrygowego.
Boczek solimy i smażymy na patelni na złoty kolor.
W woku na 3 łyżkach oleju podsmażamy czosnek, imbir i chilli. Dokładamy pasty i intensywnie mieszając smażymy przez 1 minutę. Dokładamy pokrojoną na 8 centymetrowe kawałki fasolkę wężową, a po krótki smażeniu wlewamy wino, sos ostrygowy i wodę.
Doprowadzamy płyn do wrzenia i przez 1 minutę gotujemy fasolkę. Zagęszczamy sos 1 łyżeczką skrobi z tapioki, rozpuszczoną w 50ml zimnej wody. Następny składnik, grzyby enoki potrzebują tylko 30 sekundowej obróbki termicznej. Po tym czasie dorzucamy odsączony z nadmiaru tłuszczu chrupiący boczek.
Łączymy wszystkie składniki a na koniec, aby podkręcić smak doprawiamy danie zieloną kolendrą. Danie układamy na ugotowanym ryżu jaśminowym i podajemy. 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.

W dniach: 27.04.2024 - 08.05.2024
Delikatesy Azjatyckie będą zamknięte.

 

Zamówienia za pobraniem-Kurier DPD lub Inpost i zamówienia złożone i opłacone (przy wyborze paczkomatów
i Kuriera - przelew bankowy lub PRZELEWY 24) do 25.04.2024 zostaną wysłane do 26.04.2024.

Uwaga: zamówienie opłacone to takie, kiedy przelew został zaksięgowany na naszym koncie bankowym.
Pozostałe zamówienia zostaną wysłane po 08.05.2024