URAMAKI W TEMPURZE NA GORĄCO
URAMAKI W TEMPURZE NA GORĄCO
URAMAKI W TEMPURZE NA GORĄCO

Przygotowanie sushi na ,,ciepło” rozpoczynamy od przygotowania uramaków wg przepisu ze strony http://delikatesyazjatyckie.pl/newsdesk_info.php?newsdesk_id=134. Jedyną zmianą będzie to, że nie użyjemy sezamu. Oczywiście składniki do wypełnienia rolek pozostawiamy do indywidualnego wyboru. Musimy przygotować tempurę w której obtaczamy przecięte na pół rolki. Smażymy je na złoty kolor w rozgrzanym do temperatury 180-190 stopni C oleju. Gdy tempura zmieni kolor na złoty i stanie się chrupiąca, rolki wyciągamy z oleju. Układamy na ręczniku papierowym, aby pozbyć się nadmiaru oleju.

Jeżeli chcemy aby panierka była jeszcze bardziej chrupiąca, możemy namoczoną w tempurze rolkę, obtoczyć przed smażeniem dodatkowo w panierce panko.

Usmażone rolki kroimy na 2cm plastry i podajemy. Smacznego 



Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.