Przepisy
GUNKAN SUSHI  


GUNKAN SUSHI
GUNKAN SUSHI
GUNKAN SUSHI
Nazwa Gunkan pochodzi od słowa ,,pancernik’ dla tego że kształt tego sushi podobny jest do łodzi.
Podstawowe składniki potrzebne do wykonania tego rodzaju sushi to paski nori i ryż. Do wykończenia możemy użyć drobno siekanego tuńczyka, łososia, wszelkiego rodzaju dobrej jakości ikrę, przepiórcze jajka, awokado czy wakame. Przygotowanie rozpoczynamy od uformowania ,,podstawy” łodzi z ryżu. Formujemy go ręcznie tak, aby przybrał kształt okrętu o wymiarach ok. 2,5x5x1cm. Możemy także, użyć do tego celu dolnej części foremki do robienia nigiri.
Obcinamy z arkusza nori pasek o szerokości ok. 3cm. Owijamy algę wokół ryżu, a na końcówce paska rozgniatamy kilka ziarenek ryżu, aby łatwiej było go skleić. Tak przygotowane ,,łódki” wypełniamy składnikami o których była mowa na początku opisu.
Jakich użyjecie i jak je ułożycie zależy tyko i wyłącznie od tego, czym dysponujecie i od fantazji wykonującego. Podajemy z sosem sojowym i pastą wasabi. 


Statystyka:
Przeglądano: 321
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.