KAENG LIENG TAJSKA ZUPA KREWETKOWA
KAENG LIENG TAJSKA ZUPA KREWETKOWA
KAENG LIENG TAJSKA ZUPA KREWETKOWA
Składniki:
-100g grzybów shitake,
-20 obranych ogonków krewetek,
-150g mini kukurydzy z puszki, pokrojonych w 2 cm krążki,
-1 łyżkę bulionu drobiowego,
-1/2 łyżeczki mielonego białego pieprzu,
-1 łyżka pasty nam prik pao,
-1/2 kostki cukru palmowego,
-15 liści tajskiej bazylii lub 2 łyżki pasty z tajskiej bazylii
-garść liści szpinaku wodnego lub zwykłego szpinaku
-150g obranej i pokrojonej w kostkę cukini
-150g pokrojonej w kostkę dyni.
-1 opakowanie ekstraktu do zupy kaeng lieng
Do 700ml wrzącej wody wkładamy cukinię, dynię, grzyby, cukier oraz wsypujemy zawartość saszetki z ekstraktem zupy oraz bulion drobiowy. Po 10 minutach gotowania dodajemy kukurydzę i krewetki, a po następnych 3 minutach dokładamy szpinak wodny, bazylię, pieprz oraz pastę nam prik pao.
Zupę gotujemy jeszcze przez 2 minuty Podajemy w miseczkach.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.