FASOLARI Z MAKARONEM MIE
FASOLARI Z MAKARONEM MIE
FASOLARI Z MAKARONEM MIE
Fasolari to duże, dorastające do 110mm małże. Wystarczą trzy dorodne sztuki ważące ok. 350g do przyrządzenia wspaniałego dania dla dwóch osób. Pozostałe składniki:
-150ml białego wytrawnego wina,
-1 cebula pokrojona w drobne kawałki,
-siekana natka pietruszki,
-1 łyżka siekanego czosnku,
-50g startego parmezanu,
-150g ugotowanego makaronu mie.
Małże otwieramy krótkim mocnym nożem. Wyciągamy mięso z muszli na deskę i kroimy w kostkę.
W rondelku na dwóch łyżkach oliwy podsmażamy cebulę, aż się zeszkli. Dokładamy mięso małży i podsmażamy przez 2-3 minuty. Wlewamy białe wino i po doprowadzeniu do wrzenia, gotujemy wszystkie składniki na małym ogniu przez 5 minut. Następnie dodajemy natkę pietruszki i parmezan.
Gdy tylko ser zacznie się rozpuszczać, dokładamy makaron. Musimy stale mieszać makaron, aby cały pokrył się smaczną zawartością rondelka. Podajemy danie na półmisku, udekorowane  świeżą natką pietruszki oraz wcześniej umytymi muszlami (do dekoracji).


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.