Przepisy
VULKANO SUSHI  


VULKANO SUSHI
VULKANO SUSHI
VULKANO SUSHI
Fantazyjne i ciekawie wyglądające sushi, przypominające wyglądem wulkan ziejący ogniem i wylewający ze swojego wnętrza czerwoną lawę. Do jego przygotowania potrzebujemy 3 rolki maków lub uramaków. Najlepiej sprawdzają się maki smażone w tempurze i panko http://delikatesyazjatyckie.pl/newsdesk_info.php?newsdesk_id=326, Musimy przygotować, także jadalną imitację gorącej lawy wulkanicznej. W tym celu rozdrobniamy paluszki surimi (3 sztuki) na długie paski. Delikatnie mieszamy je z 2 łyżkami majonezu, 1 łyżką sosu sriracha oraz 1 łyżką różowego masago.
Na talerzu układamy na płasko 8 rolek tworząc z nich koło. Na nich układamy następną warstwę składającą się z 5 rolek. Boki rolek obkładamy lawą. Powtarzamy tę samą czynność jeszcze raz ale dwie następne warstwy będą składały się z 4 i 3 rolek.
Aby nasz wulkan wyglądał jak najbardziej realistycznie na ostatnią warstwę składającą się już 1 rolki kładziemy pustą metalową podstawkę od świeczki do podgrzewacza. Tą część wulkanu także obkładamy lawą.
Na koniec lawę aby była bardziej ,,gorąca" obkładamy dodatkową porcją masago. U podstawy góry możemy ułożyć kiełki czosnku lub rzodkwi, oraz pastę wasabi. Do obudowy świeczki wlewamy spirytus i podpalamy. Teraz możemy podać do stołu ziejący prawdziwym ogniem i wyrzucającym z siebie duże ilości gorącej lawy nasze wulkan sushi roll.


Statystyka:
Przeglądano: 2663
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.