Przepisy
KREWETKI Z CHORIZO  


KREWETKI Z CHORIZO
KREWETKI Z CHORIZO
KREWETKI Z CHORIZO
Smaczne połączenie smażonych krewetek z hiszpańską kiełbasą chorizo i ryżem basmati.
Składniki:
-150g chorizo pokrojone na półcentymetrowe plasterki,
-1 czerwona cebula pokrojona w drobną kostkę,
-1 łyżeczka kurkumy,
-2 łyżki sosu ostrygowego,
-1 łyżeczka bulionu drobiowego,
-300g pomidorów z puszki,
-300g ogonków krewetek,
-1 łyżka siekanego czosnku,
-60g groszku cukrowego,
-1/2 czerwonej cebuli, pokrojonej w drobną kostkę,
-garść natki pietruszki, pokrojonej w duże kawałki,
-200g ryżu basmati.
Ryż gotujemy w towarzystwie bulionu z kurczaka i kurkumy. Do woka wlewamy 2 łyżki oleju, na którym podsmażamy plasterki chorizo. Gdy wytopi się  smaczny czerwony tłuszcz, cedzakiem wyciągamy plasterki chorizo z woka. Teraz w odstępach 1 minutowych,cały czas mieszając zawartość woka, dokładamy następujące produkty: czosnek, paprykę, cebulę, krewetki, groszek cukrowy, pomidory i natkę pietruszki.
Ostatnim składnikiem będzie sypki, pięknie zabarwiony kurkumą ryż basmati.
Teraz wystarczy krótko wymieszać zawartość woka i danie jest gotowe. Wykładamy porcje na półmiski i podajemy.


Statystyka:
Przeglądano: 220
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.