Przepisy
PRZYSTAWKA A'LA SUSHI  


PRZYSTAWKA A'LA SUSHI
PRZYSTAWKA A'LA SUSHI
PRZYSTAWKA A'LA SUSHI

Smaczna i doskonale wyglądająca przystawka, do której przyrządzenia możemy zastosować wszystkie składniki, które używane są do sushi. Obok gotowanego ryżu jaśminowego lub ryżu do sushi, głównymi dodatkami będą krewetki, przegrzebki, tatar ze świeżej ryby (łosoś lub tuńczyk), kawałki wędzonej ryby, gotowany kalmar oraz kawałki grillowanej lub smażonej ryby. Oczywiście do tych składników doskonale będzie pasować awokado. 

Krewetki i przegrzebki marynujemy w czosnku, chilli i oliwie przez 30 minut. Smażymy je na oliwie z oliwek ok. 3-4minuty. Na dno muszli po przegrzebkach lub małej miseczki, układamy małą porcję ryżu, na nim przygotowane wcześniej owoce morza lub kawałki ryby. Jednak najważniejszym składnikiem nadającym temu daniu charakterystycznego smaku sushi będą prażone algi morskie z sezamem.

Wykańczamy  typowymi dla sushi dodatkami: ikra, sezam, majonez, sos sriracha, wasabi i sos sojowy. Sposób wykończenia przystawki oraz użyte składniki zależą tylko i wyłącznie od fantazji wykonującego i dostępności składników.

Danie można przygotować i podać na półmisku lub płytkim talerzu.

 

 



Statystyka:
Przeglądano: 141
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.