SMAŻONY MAKARON Z WARZYWAMI I KACZKĄ
SMAŻONY MAKARON Z WARZYWAMI I KACZKĄ
SMAŻONY MAKARON Z WARZYWAMI I KACZKĄ
Smażony makaron z warzywami i kaczką.
Składniki:
-1 kapusta pak choy pokrojona w małe kawałki,
-1 pierś z kaczki pokrojona w małe kawałki i marynowana przez 2 godziny w jasnym sosie sojowym,
-50g namoczonych grzybów mun,
-3 cebulki dymki pokrojone w 2cm kawałki,
-60ml bulionu z kurczaka,
-zielone i czerwone papryczki chilli pokrojone w słupki,
-1 łyżka drobno pokrojonego imbiru,
-1 łyżka drobno pokrojonego czosnku,
-4 łyżki słodkiego sosu sojowego,
-1 łyżka pasty nam prik pao,
-3 łyżki sosu ostrygowego,
-1 łyżka płatków chilli,
-2 łyżki jasnego sosu sojowego.
Gotujemy chiński makaron pszenny w osolonej wodzie,zgodnie z przepisem. Po ugotowaniu przelewamy przez sito i płuczemy w zimnej bieżącej wodzie, aby przerwać proces gotowania. W woku na 3 łyżkach oleju podsmażamy przez minutę czosnek, imbir i chilli. Dokładamy grzyby i mięso z kaczki, a po 3 minutach paprykę.
Po następnej minucie dokładamy cebulkę dymkę i kapustę pak choy. Po króciutkim smażeniu wlewamy wszystkie sosy, bulion i pastę.
Po doprowadzeniu płynu do wrzenia dodajemy makaron, który łączymy z zawartością woka. Danie przekładamy na talerze i podajemy ze świeżą kolendrą.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.