Przepisy
KHAI JIAO TAJSKI OMLET  


KHAI JIAO TAJSKI OMLET
KHAI JIAO TAJSKI OMLET
KHAI JIAO TAJSKI OMLET
Thai Jiao to jajeczny omlet smażony w tajskim stylu. Na jedną porcję musimy przygotować następujące składniki:
-4 jajka,
-1 łyżeczka sosu ostrygowego,
-1/4 łyżeczka białego pieprzu,
-1 łyżeczka jasnego sosu sojowego.
W woku rozgrzewamy 500ml oleju do smażenia. Zanim olej osiągnie temperaturę 180 stopni C musimy za pomocą widelca lub trzepaczki energicznie ubić jajka razem z sosem ostrygowym, sojowym i pieprzem.
Dobrze napowietrzoną masę wlewamy małym strumieniem na gorący tłuszcz.
Krótko smażymy omlet do momentu, aż jego dół będzie jasnobrązowy. Za pomocą dużej łopatki ostrożnie przewracamy placek na drugą stronę.
Po ok. 60 sekundach przenosimy omlet na ręcznik papierowy. Gdy pozbędziemy się nadmiaru oleju, podajemy z drobno pokrojonym szczypiorkiem i liśćmi kolendry.


Statystyka:
Przeglądano: 214
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.