Przepisy
MORNING GLORY CZYLI SZPINAK WODNY  


MORNING GLORY CZYLI SZPINAK WODNY
MORNING GLORY CZYLI SZPINAK WODNY
MORNING GLORY CZYLI SZPINAK WODNY
Szpinak wodny to typowa dla tropikalnego klimatu roślina. Jednak możliwa jest uprawa tej rośliny w naszym zimnym klimacie, przykładem nasze zeszłoroczne plony.
Można z niej przyrządzić w ciągu pięciu minut smaczne, tajskie danie składające się z takich składników jak:  
-300g szpinaku wodnego,
-20g cukru palmowego,
-2 łyżki sosu z fermentowanej pasty sojowej,
-2 duże ząbki czosnku, pokrojone w cienkie plasterki,
-3 łyżki sosu ostrygowego,
-3 łyżki wody,
-1 łyżka jasnego sosu sojowego,
-1 łyżka prażonej szalotki,
-1 łyżka prażonego czosnku,
-2 papryczki chilli.
Szpinak kroimy na 12-15 cm kawałki. W woku na 3 łyżkach oleju podsmażamy czosnek i chilli. Dokładamy najpierw dolne, twardsze części rośliny, a po 2 minutach smażenia górne.
Po następnej minucie dodajemy pozostałe składniki, oprócz prażonego czosnku i szalotki. Krótko ok. 3-4 minuty dusimy danie w powstałym sosie.
Wykładamy szpinak na półmisek i doprawiamy prażonym czosnkiem i prażoną szalotką.


Statystyka:
Przeglądano: 251
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.