PIEROŻKI I SPRING ROLLS Z WIEPRZOWINĄ
PIEROŻKI I SPRING ROLLS Z WIEPRZOWINĄ
PIEROŻKI I SPRING ROLLS Z WIEPRZOWINĄ

Pierożki i spring rollsy z wieprzowiną.

Składniki:

-1 opakowanie gotowego ciasta do spring rolls,

-500g mielonego, chudego mięsa wieprzowego,

-dwie cebulki dymki drobno pokrojone,

-1 łyżeczka siekanego czosnku,

-1 łyżeczka siekanego imbiru,

-1/2 łyżeczki drobno pokrojonej papryczki chilli,

-4 łyżki sosu ostrygowego,

-2 łyżki sosu rybnego,

-2 łyżki mąki z tapioki

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Plaster ciasta dzielimy ostrym nożem na cztery części. Nakładamy małe ilości farszu na ciasto i zwijamy pierożki i rollsy. Przykłady sposobów zawijania na zdjęciach. 

Pierożki smażymy na głębokim oleju. Podajemy z sosem słodko-kwaśnym oraz z białą zakwaszaną kapustą.



Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.