Pierożki i spring rollsy z wieprzowiną.
Składniki:
-1 opakowanie gotowego ciasta do spring rolls,
-500g mielonego, chudego mięsa wieprzowego,
-dwie cebulki dymki drobno pokrojone,
-1 łyżeczka siekanego czosnku,
-1 łyżeczka siekanego imbiru,
-1/2 łyżeczki drobno pokrojonej papryczki chilli,
-4 łyżki sosu ostrygowego,
-2 łyżki sosu rybnego,
-2 łyżki mąki z tapioki
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Plaster ciasta dzielimy ostrym nożem na cztery części. Nakładamy małe ilości farszu na ciasto i zwijamy pierożki i rollsy. Przykłady sposobów zawijania na zdjęciach.
Pierożki smażymy na głębokim oleju. Podajemy z sosem słodko-kwaśnym oraz z białą zakwaszaną kapustą.
|