BANH MI
Francuską pamiątką z okresu kolonialnej historii Wietnamu jest
nietypowa dla kuchni azjatyckiej nadziewana pszenna bagietka Banh Mi.
Ze względu na ciekawe i łatwo dostępne składniki warto pokusić się
wykonanie tego smakołyku.
 
Podstawowym składnikiem jest świeża i chrupiąca pszenna bułka lub
bagietka, którą nacinamy w połowie (nie przecinamy jej na dwie części). 
Pierwszą warstwą nadzienia kanapki jest pasztet z wątróbki. Na niego 
kładziemy kolendrę (świeżą lub siekaną w oleju). 
Następna warstwa składa się z wcześniej marynowanej w sosie sojowym i
winie ryżowym a następnie grillowanej polędwicy wieprzowej i plasterka
ogórka. 
Niezbędnym, nadającym kanapce nie powtarzalnego smaku składnikiem są
znane już nam pikle Do Chua. 
Ostatnią warstwą jest plasterek konserwowanej szynki i papryczki
chilli lub jalapeno. 
Składniki można dowolnie zmieniać lub dokładać inne, takie jak:
gotowana na parze wieprzowina, majonez, sos czosnkowy lub cebula.
Niektóre składniki, to jest kolendra czy grillowana wieprzowina są jednak
podstawowymi i niezbędnymi elementami tej kanapki. 
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.