PIERSI KACZKI Z GRILLA
PIERSI KACZKI Z GRILLA
Dla każdego biesiadnika przeznaczamy jedną pierś z kaczki z naciętą w kratkę skórką. Tajemnicą tego dania jest długie (minimum 12 godzin) marynowanie kaczki.
Składniki na 2 osoby : 
- 2 piersi z kaczki
Marynata:
-3 łyżki marynaty bulgogi,
-2 łyżki wina ryżowego,
-2 łyżki sosu sojowego,
-1 łyżeczka pasty sambal oelek.
Kaczkę marynujemy przez co najmniej 12 godzin.
Wykładamy piersi z kaczki na mocno rozgrzany ruszt, skórą do dołu. Gdy skórka zacznie nam się przypiekać  przewracamy pierś na drugą stronę. Pamiętajmy o częstym
przewracaniu mięsa, aby się nie przypaliło. Dodatkowo mięso na grllu powinniśmy smarować od czasu do czasu  pozostałą marynatą. Po 15 minutach warto sprawdzić termometrem temperaturę wewnątrz mięsa. Jeżeli wewnątrz osiągnie ono ok. 70 stopni C ściągamy je z rusztu i pozwalamy mu odpocząć ok. 5min.
Po tym czasie kroimy mięso w plasterki i wykładamy na półmisek. Podajemy z surówkami i pieczywem.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.