Przepisy
SZASZŁYK W SOSIE CHAR SIU  


SZASZŁYK W SOSIE CHAR SIU
Char siu jest to kantoński sposób przygotowywania mięsa pieczonego w dużych kawałkach. Jednak sos do tego dania jest także doskonałą marynatą do marynowania mniejszych kawałków mięsa. Dzisiaj przedstawiamy sposób na
pyszne grillowane kawałki mięsa z piersi kaczki i polędwiczki wieprzowej.
Składniki:
-jedna pierś z kaczki,
-1/2 polędwiczki wieprzowej.
Marynata:
-5 łyżek sosu char siu,
-2 łyżki sosu sojowego.
Mięso kroimy w poprzek na plasterki grubości ok. 6-8mm i marynujemy w marynacie przez minimum 1 godzinę. Nabijamy na patyczki bambusowe
i grillujemy na średnim ogniu. Podajemy z ryżem lub pieczywem. 
Przy okazji możemy ugrillować cebulę pokrojoną w ósemki. Warto ją wcześniej pokropić obficie sosem sojowym, dzięki któremu będzie miękka i lekko słona. Nabijamy kawałki cebuli na patyczki i grillujemy razem z mięsem.
 
 


Statystyka:
Przeglądano: 1271
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.