SZASZŁYK Z WOŁOWINY I Z INDYKA
Składniki:
-250g chudej wołowiny pokrojonej w kostkę o wymiarach ok. 4x4x1 cm,
-250g mięsa z indyka pokrojonego podobnie jak mięso z wołowiny,
-2 cebule pokrojone w ósemki.
 
Do zamarynowania wołowiny użyliśmy najlepszej do tego celu marynaty, czyli bulgogi. Mięso indyka marynujemy w mieszance sosu sojowego i ostrygowego z dodatkiem 1 łyżeczki pasty sambal oelek. Oba gatunki mięsa powinny być w marynatach minimum 6 godzin. Godzinę przed grillowaniem cebulę skrapiamy sosem sojowym. Po tym zabiegu cebula już przed pieczeniem będzie miękka i odpowiednio słona. Nabijamy na przemian mięso i cebulę na patyczki bambusowe
 i pieczemy na rozżarzonym węglu drzewnym, aż mięso będzie chrupiące. Od czasu do czasu smarujemy szaszłyki pozostałą marynatą.
Podajemy z grzankami z chleba pszennego (przed grillowaniem pokropionego oliwą z oliwek i natartego po upieczeniu ząbkiem czosnku).
Miłego grillowania.
 


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.