UME OCET 250ml
15,70 zł
Zamawiana ilość:  
Pojemność: 250ml
Kraj pochodzenia: Japonia
Cena za 1 litr: 62.80
Waga produktu brutto: 350g
Opis produktu

Do produkcji octu ume wykorzystuje się suszone japońskie sliwki ume. Konserwuje się je w soli solankowej z dodatkiem purpurowych liśćmi perilli (shiso). Dzięki nim ocet ma jasnoczerwony kolor. Po wyciśnięciu owoców uzyskujemy ocet, który jest butelkowany. Ocet Umeboshi jest szeroko stosowany w kuchni japońskiej jako przyprawa do dań i sałatek. Ocet jest słony, z kwaśnym, owocowym posmakiem. Jest dość wyjątkowy i często stosowany jest do dań wegetariańskich i wegańskich zastępując w daniach sos rybny.

 

Skład: śliwki ume, morska sól, perilla (shiso)

Poprzedni produkt Produkt 15 z 15 w kategorii octy  
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.