Pikantna tajska marynata do kurczaka. Propozycje zastosowania marynaty.
Pieczone skrzydełka.
1. 700g skrzydełek z kurczaka, 25-30ml wody i zawartość torebki.
2. Połączyć wszystkie składniki i odstawić na 2 godziny.
3. Piec w temperaturze 190°C przez 20-25 minut.
Smażone skrzydła.
1. 700g skrzydełek z kurczaka, 25-30ml wody i zawartość torebki.
2. Połączyć wszystkie składniki i odstawić na 2 godziny.
3. Obsypać skrzydełka mąką z tapioki lub tempurą. Smażymy na oleju roślinnym, na średnim ogniu, aż skrzydełka będą jasno brązowe. Podobnie postępujemy z innymi częściami kurczaka.
Pikantny filet z kurczaka BBQ.
1. 700g pokrojonych w plasterki (ok.0,5cm) piersi z kurczaka, 25-30ml wody, i zawartość torebki.
2. Połączyć wszystkie składniki i odstawić na 2 godziny.
3. Nabić mięso na bambusowe patyczki i piec na grillu (węglowym lub elektrycznym) na dużym ogniu ciągle przewracając.
Prodecent: LOBO
Składniki: cukier, przyprawy (cebula, pieprz biały, czosnek), chili, sól, skrobia modyfikowana z tapioki, hydrolizat białka roślinnego (soja, kukurydza, maltodekstryna) ekstrakt drożdżowy.