SOS SOJOWY KISHIBORI SHOYU 720ml
75,00 zł
Zamawiana ilość:  
Pojemność: 720ml
Kraj pochodzenia: Japonia
Cena za 1 litr: 104.17
Waga produktu brutto: 1300g
Opis produktu

Kishibori Shoyu to tradycyjny sos sojowy wyprodukowany przez firmę Takesan Company, która została założona na początku XX wieku przez Yoshiji Takebe. Produkowany jest z wysokiej jakości soi, pszenicy i soli morskiej suszonej na słońcu. Stosuje się tradycyjną rzemieślniczą metodę produkcji, polegającą na gotowaniu na parze ziaren soi, prażeniu pszenicy i ich fermentacji razem z wodą mineralną i solą. Fermentacja odbywa się w starych, używanych przez 100 lat beczkach z cydru. Ten powolny proces trwa przez 1 rok, co prowadzi do wytworzenia bardzo dużej liczby złożonych kwasów organicznych, dzięki którym uzyskuje sie głęboki smak i uzyskuje efekt umami. Najlepiej smakuje na surowo, ale można go również wykorzystać do przyprawiania dań gotowanych i smażonych. W przeciwieństwie do masowo produkowanych sosów sojowych, nie stosuje się środków chemicznych oraz alkoholi przyspieszających jego produkcję, ani konserwantów przedłużających jego trwałość. Kishibori Shoyu na koniec procesu dojrzewania jest filtrowany i pasteryzowany, a następnie butelkowany. Produkt dla prawdziwych smakoszy. Dzięki oryginalnemu opakowaniu doskonały na prezent dla takiej osoby.
 
Producent: TAKESAN COMPANY
 
 
Skład: woda, soja, pszenica,sól.
 

Poprzedni produkt Produkt 23 z 23 w kategorii sosy sojowe  
Wolności 60
58-500 Jelenia Góra
+48 509 776 470
sklep@delikatesyazjatyckie.pl

Sklep


Zakupy


Inne


Delikatesy Azjatyckie © Wszystkie Prawa Zastrzeżone
Projekt & realizacja
Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.