Baza do przyrządzenia zupy z kluskami ryżowymi gokbokki w stylu Sindang-dong. Nazwa pochodzi od jednej z dzielnic Seulu gdzie w latach 70 powstało te danie. Jest to długo gotowana gęsta zupa z takimi dodatkami jak: pierożki gyoza, jajka gotowane na twardo, placki rybne, makaron rameni oczywiście kluski dukbokki.
Producent: SEMPIO
Składniki: woda, ostra pasta chilli (fermentowana pasta pszeniczna, syrop ryżowy, czerwona papryka w proszku, alkohol, pasta sojowa, woda), cukier, syrop kukurydziany, sos sojowy ( woda, odtłuszczona soja, pszenica, sól, alkohol, syrop glukozowo fruktozowy, ekstrakt drożdżowy, ekstrakt z lukrecji, słodzik: E955), sos z czarnej fasoli, proszek z czerwonej papryki, imbir, sól, ekstrakt pszeniczny, wzmacniacze smaku: E631, E627, ekstrakt grejfrutowy, stabilizator: E415, oleożywica paprykowa.