CHIŃSKA PIKANTNA ZUPA Z MAKARONEM
CHIŃSKA PIKANTNA ZUPA Z MAKARONEM
CHIŃSKA PIKANTNA ZUPA Z MAKARONEM
Składniki:
-blanszowane kawałki brokuła,
-200g ugotowanego makaronu pszennego,
-4 kapusty pak choy baby,
-3 cebulki dymki pokrojone w cienkie plasterki,
-1 krążek cukru palmowego,
-6 plastrów imbiru,
-15 grzybów shitake,
-1 udko z kurczaka, ugotowane na parze i ręcznie rozdrobnione na małe kawałki,
-3 łyżki bulionu w proszku z kurczaka,
-2 łyżki sosu sojowego,
-3 łyżki sosu Toban Djan.
W woku, na 3 łyżkach oleju podsmażamy na złoty kolor plasterki imbiru. Dokładamy cebulkę dymkę i po krótkim smażeniu dodajemy pastę Toban Djan. Podsmażamy ją aby wydobyć z niej smak i zapach. Na koniec grzyby i sos sojowy.
Po 2 minutowym smażeniu dodajemy rozdrobnione mięso z kurczaka, cukier i bulion drobiowy. Wlewamy 2 litry gorącej wody, w której gotujemy zupę jeszcze przez 5 minut.
Minutę przed końcem dodajemy jeszcze kapustę pak choy. Do miseczki nakładamy ugotowany wcześniej pszenny makaron i kawałki brokuła. Wyciągamy z zupy kilka grzybów, kawałek kapusty bok choy i kawałki kurczaka.
Układamy te składniki wokół makaronu i wlewamy do miseczki wrzący bulion. Podajemy natychmiast, udekorowane liśćmi kolendry.


Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.