FERMENTOWANY SOS RYBNY 260g

FERMENTOWANY SOS RYBNY 260g
Cena 18,80 zł brutto
Parametry produktu
Waga produktu:
260g
Kraj pochodzenia:
Tajlandia
Cena za 1 kg:
94.00
Waga produktu brutto:
400g
Wartości odżywcze
Średnia wartość odżywcza:
100ml
Energia:
527kJ/126kcal
Tłuszcz:
4,3g
- w tym kwasy nasycone:
1,7g
Węglowodany:
12g
- w tym cukry:
6g
Białko:
10g
Sól:
17,04g
Opis produktu

Skoncentrowany, fermentowany sos rybny. Szeroko stosowany w Tajlandii, Laosie i Wietnamie. Wytwarzany jest w długotrwałym procesie fermentacji ryb z dodatkiem otrębów ryżowych, soli i cukru palmowego. Wszystkie składniki zamykane są w dużym pojemniku na co najmniej sześć miesięcy. Sos ma bardzo silny zapach i słony smak. Chociaż niektórzy zapach sosu uważają za nieprzyjemny po dodaniu do dania wzbogaca i wzmacnia jego smak. Stosowany jest w Tajlandii do pikantnego sosu rybnego nam prig plarah, gulaszu rybnego plarah lon, sałatki z papai som tom, kwaśnego curry kaeng som, zupy kaeng preur, sałatki kanom jeen. 

Producent: MAEPRANOM

 

Składniki: fermentowana ryba gourami 80%, ryba trichogaster,  sól, otręby ryżowe, cukier palmowy, pasta krewetkowa (krewetki, sól, regulator kwasowości E260).

Zawartość Sklepu nie jest ofertą w rozumieniu Kodeksu Cywilnego. Kupujący składając zamówienie składa jedynie propozycję zawarcia umowy. Dopiero potwierdzenie rozpoczęcia realizacji zamówienia przez Sklep, przesłane emailem na adres Klienta podany w zamówieniu, jest oświadczeniem o przyjęciu oferty, o której mowa wcześniej.