Curry to jedno z najbardziej popularnych dań w Japoni. Zostało sprowadzone do tego kraju na przełomie XIX i XX wieku przez Brytyjczyków z Indii. Oczywiście japończycy szybko wprowadzili swoje modyfikacje, dlatego smak japońskiego curry jest całkowicie odmienne od curry znanego w innych krajach Azji. Najczęściej składnikami tego dania są różne warzywa, mięso wieprzowe, wołowe, baranie lub krewetki a całość duszona jest z dodatkiem japońskiej pasty curry. Danie podawane jest w trzech różnych formach: z ryżem, makaronem udon lub jako nadzienie do tz. curry chleb.
Producent: S&B
Składniki: mąka pszenna, olej roślinny, sól, cukier, proszek curry 5% (kurkuma, kolendra,kozieradka, kumin, czerwony pieprz, czarny pieprz, cynamon, imbir, anyż, goździki, kardamon, koper włoski, gałka muszkatołowa, liście laurowe, piment, czosnek), barwniki:E150e, wzmacniacze smaku: E621, E627, E631, zakwaszacz: E296